Bij jou er uit, bij mij er in

BlijIk val meteen met de deur in huis want je zal wel denken, wat bedoelt hij daar nou mee?

Bedankt bloeddonoren! Jullie zijn geweldig! Vanuit het diepst van mijn kloppende hart: bedankt!

Komende vrijdag is alweer mijn volgende infuus. Begin dit jaar kwam ik langs de 5 jaar mijl(infuus)paal van infusies met Nanogam (gemaakt van jullie bloed), het wondermiddel waardoor ik niet meer zo ziek ben telkens. Vijf jaar geleden kwam er een einde aan tientallen jaren van longontstekingen, longbloedingen, hoge koorts, hoesten tot ik erin bleef en ziekenhuis in en uit.

Elke 3 weken lig ik sindsdien in mijn hoekje op de bank met een canule in mijn rechterarm en zit ik geduldig 8 uur uit tot het moment dat ik beloond wordt met een Casa di Mama Pizza en een Bavaria 8.6. Want zo gaat dat hier, ook al is het geen prestatie om alleen maar te liggen en te wachten, toch krijg ik een beloning voor het ongemak.

Jullie liggen er ook klaar voor, geduldig wachtend totdat je jouw halve liter kwijt bent en vaak word je daar niet eens voor beloond. Zonder eigenbelang geef je zomaar iets weg van jezelf om een ander op de been te houden of zelfs levens te redden. Ik heb niets om jou te belonen behalve mijn dankbaarheid dat ik nog leef. Ik hoop dat dat genoeg is. Bedankt!

IMG_0459


Mijn boeken zijn te koop in de webshop en in de Apple Books Store!

Klik hier om Gedichtjes voor het slapengaan te bestellen

Deel dit:

Leendert van Gemeren

AuthorLeendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

6 replies to Bij jou er uit, bij mij er in

  1. Fijn om te horen dat het goed met je gaat. Geniet van het leven. Dat doe ik ook en dat gun ik een ander ook. Daarom geef ik bloed.

  2. Aaaah, jammer dat ik het niet mag geven mijn bloed. Ik gun het je. Ik heb in de verkeerde jaren bloed gekregen en nu mag ik het nooit meer aan iemand anders geven 🙁 Ik vind echt dat jij een beloning verdient voor al het ongemak! Ik zou gaan voor ijs.

  3. Mijn beloning zijn dan weer een roze koek en jus d’orange 😉 Altijd mooi om dit soort verhalen te lezen. Ik geef heel graag!

  4. Super om te horen, ik geef sinds een jaar plasma elke vier weken, omdat ik geen bloed mag geven omdat ik nog te graag reis over de wereld, maar daarom geeft ik nu plasma, zodat ik iemand zn leven weer dragelijker kan maken en tja mij beloning hier voor zoals hierboven al wordt gezegd de koeken en een kopje thee, maar ook de enorme dankbaarheid van de ontvangers. Maar jij moet voor het ontvangen ook een beloning krijgen…. want dat is ook niet heel fijn/makkelijk.

  5. Mooi geschreven en fijn om te lezen. Want ik geef ook bloed. Alleen nu even niet, door een prikaccidentje op mijn werk. Wat baalde ik toen dat gebeurde! En een beloning? Lieve prikzusters, een regelmatige health check, koffie met wat lekkers na afloop en verhalen zoals dat van jou! Dankjewel!

  6. Is goed kerel !! Fijn dat het goed met je gaat.

Geef een reactie