Bewijs

BlijIk heb de hele dag al ‘hartklopjes’ van de warmte. Op zich niet schokkend en het is gelukkig ongevaarlijk maar het is telkens of er iemand even met een rubberen hamertje een klopje op mijn ribben geeft. Het houd je wel mooi wakker van je middagtukkie, dat wel. Een beetje ADHD’er stangen zeg maar.

Eigenlijk is het niet zo erg, de cardioloog heeft mij verzekerd dat het ongevaarlijk is, lastig, maar ongevaarlijk.

Ik heb de ECG en de Echogram gezien en hij gaf er uitleg bij. Mijn hart heeft geen zichtbare afwijkingen afgezien van een klein lekje, een ruis in de linkerboezem maar alle onderdelen krijgen voldoende zuurstof, er is geen adertje vernauwd en angst zit tussen je oren zei hij, onvoorziene gebeurtenissen kan je echter nooit uitsluiten. Eigenlijk willen we allemaal bewijs om gerust gesteld te worden alleen is dat nooit 100% te geven.

Het is wat mij betreft een beetje te vergelijken met de vraag over wat er morgen of overmorgen zal komen en als je daarbij stilstaat dan besef je wel dat de vraag stellen deze ook beantwoorden is: er is geen antwoord op te geven. In tegenstelling met de cardioloog namelijk is de Grote Dokter wel op de hoogte met onvoorziene gebeurtenissen en Hij zorgt altijd voor ons. Maar wat blijft is dat wij het niet weten en we er ons dus ook geen zorgen over hoeven te maken. Hij stelt ons toch altijd weer gerust en dat is genoeg.

Ik hoef eigenlijk helemaal geen bewijs. Want dat zou pas zorgen geven!

“Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u.”

1 Petrus 5 vers 7 NBG

(Perkamentje)

genoeg-te-eten

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie