Ben jij ook zo’n ontkenner?

Ben jij ook zo iemand die denkt: Het is onzichtbaar dus het is er niet? Of, ik loop nog steeds gezond rond en toch heeft iemand een keer mijn kant uit gehoest op straat. En wat dacht je van het argument: deze getallen zijn uit haar verband getrokken, het is maar een procentje meer. De meeste mensen hebben alleen maar milde symptomen dus zo erg is het niet zei je toch?

De realiteit is dat er een Covid-19 oftewel een Corona pandemie heerst op aarde. Jazeker, over de hele aarde. Zelfs Noord Korea ontkomt er niet aan al zal Kim Jong Un het net zo hard als jij ontkennen. Of je laat je opzwepen door iemand met heel enge ideeën als Maurice de Hond of erg domme mensen met macht als Donald Trump of Boris Johnson.

Misschien moet je eens ophouden met het bagatelliseren van deze pandemie op social media. Mensen zonder klachten of met lichte klachten kunnen mensen besmetten die er wel aan doodgaan, mensen zoals ik. Dus als jij met je zogenaamd milde klachten zonder zorgen rondloopt en je komt in mijn buurt dan kan het zo maar zijn dat je een maand later naar de live stream van mijn begrafenis kijkt.

Ik zeg dat expres zo hard want het lijkt niet tot je door te dringen dat ik geen herkansing krijg en Covid-19 voor mij een enkeltje hemelen betekent en door jouw onware argumenten op Facebook te ventileren krijg je het gedaan dat je ‘onnadenkende’ vrienden je standpunt overnemen. Dat is gevaarlijk.

Denk daar maar eens over na voordat je zonder mondkapje de wereld in stapt om jou heen. Ik ben niet de enige met wie jij rekening moet houden namelijk, er zijn er nog veel meer met een verminderde weerstand die er letterlijk doodsbang van worden als jouw naïeve mening door veel andere mensen wordt overgenomen.

Mensen. Gaan. Dood. Aan. Corona.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.