A Merry Lidl Christmas

In de Lidl mag je helaas niet fotograferen hoorde ik ze zeggen tegen een klant en dat vond ik jammer want dan hadden we kunnen zien hoe leuk de winkel was aangekleed voor Kerst. En dat gold speciaal voor dat ene filiaal in Amersfoort, in Vathorst waar het personeel extra hun best deed om er een Kerstfeestelijke tijd van te maken, zij verdienen zeker een compliment.

Natuurlijk stoorde het mij en vele andere Nederlanders deze Kerst dat ze bij Lidl dit jaar hadden vergeten dat het om het Kerstfeest ging en ze op de voorkant van de folder het woordje Kerst hadden weggelaten. Zoals je kan zien heb ik in dit blog die fout van hen hersteld.

Dit jaar was het mijn plan om de Kerstmaaltijd met ingrediënten samen te stellen uit de Kerstfeest in ’t land folder van Lidl. En ik kan jullie vertellen dat het is gelukt, alles wat op tafel stond, kwam bij hen vandaan. Al in de eerste week van december kocht ik de diepvries vol met smakelijke soepen, mals wild zwijn en hertenbiefstuk, zalm en groenten, heerlijk ijs en taart om het Kerstmenu af te maken.

Foto’s van de Kerstdiner zelf hebben we niet, de telefoons mochten net als bij de Lidl niet gebruikt worden, wij vonden dat een goede idee van hen. Dus moeten jullie mij op mijn woord geloven dat deze Kerstmaaltijd geweldig was.

En volgend jaar zullen ze bij de Lidl vast wél begrijpen dat het om het Kerstfeest gaat: de geboorte van Jezus vieren met je familie. Dan snappen ze vast ook weer wat ze op de radio zingen: Have yourself a Merry Lidl Christmas.


Mijn boeken zijn te koop in de webshop en in de Apple Books Store!

Klik hier om mijn gedichtenbundels te kopen

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.