7

Het getal van de volheid, zo noemen ze dat in de kerk. Het getal komt vaak voor in de bijbel en wordt door allerlei mensen uit die tijd gebruikt. Jezus gebruikte het ook, zeven maal eventig maal zei hij toen het om vergeving ging. Het is mijn favoriete uitspraak in de bijbel. En 7 is mijn favoriete priemgetal.

Wanneer is het vol, wanneer is iets klaar? Net zo als Jezus in dat voorbeeld bedoelde dat het nooit klaar mag zijn met vergeving denk ik. Dus ga ik door met wat ik moet doen, mijn opdracht van de Heer. Ik mag getuigen van zijn volheid.

Zeven maal zeventig maal mag ik getuigen. De weg die ik loop is niet altijd makelijk maar toch ga ik ermee door. Want wanneer ben je klaar met lijden? Zit daar ook een onbekende limiet aan, net zoals bij zeven maal zeventig?

God heeft geen horloge nodig om te zien wanneer iets klaar is. Waarbij wij handreikingen nodig hebben met getallen is bij Hem kristalhelder wanneer het genoeg is.

Dus hou ik vol totdat het vol is. En dat beself ik mij wel degelijk vaak. Zeven maal zeventig maal.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie