Macaroni voor 4 personen

Voor 4 personen

 

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 pakje Heinz Tomato Frito
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 5 grote champignons
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels bloem

Bereiding

  • Snij de paprika’s in fijne kleine blokjes
  • Snij de ui in fijne kleine blokjes
  • Snij de champignons in dunne plakjes

Bak de gehakt rul in een grote wokpan met wat olijfolie en voeg de paprika en ui toe. Roerbak een paar minuten en voeg dan de oregano en basilicum toe en de champignons. Roer dit door en doe de Tomato Frito en tomatenpuree erbij. Zet dit zachtjes op, voeg een kopje water en het zout toe. Doe het deksel op de pan en laat dit pruttelen voor ongeveer 15 minuten. Kook ondertussen de macaroni. Maak met een kopje heet water en bloem een glad sausje en voeg dit vlak voor het opdienen toe aan de saus.

Serveer met geraspte Parmezaanse kaas of Parrano strooikaas.

Download dit recept in PDF formaat: macaroni_voor_4_personen.pdf

Vlees

De supermarkten liggen vol met vlees en als we dat zouden willen dan kunnen we elke dag vlees bij de maaltijd en op brood eten, er is meer dan genoeg. Maar wie legt mij uit dat ik in het nieuws moet lezen dat er bij het ministerie een verzoek is ingediend om ’s nachts te mogen slachten omdat anders de stallen overvol raken met varkens en in een ander bericht staat dat de regering miljoenen vrijmaakt om de veestapel te verminderen en daar niet snel genoeg mee opschiet.

Ongeveer 51

Sinds een dag of drie kan ik met recht zeggen dat ik ongeveer 51 jaar oud ben. En ik bén er nog! Natuurlijk heb ik het soms niet makkelijk, elke drie weken infuus, hoorapparaten, artrose en lopen met een stok. Maar wat nog steeds jong aan mij is, dat is mijn hart. Ondanks welke tegenslag ook, ik veer weer op en loop -voor zover mogelijk- rechtop naar de volgende dag die nieuwe uitdagingen biedt.