Certificaat van bekwaamheid

Zo. Het zit er weer op, of liever gezegd er in. Het zo belangrijke SSL certificaat voor mijn e-mailadressen en websites is weer op de server gezet. Dus nu wordt de e-mail van Kronkelroutes.nl en vangemeren.nl weer versleuteld verstuurd en zijn de gegevens die je op mijn websites invult veilig bij mij.

Net als vorig jaar is het certificaat aangebracht door hetzelfde bedrijf want ik ben heel tevreden met hen. De klus werd door dezelfde medewerker als vorig jaar geklaard dus krijgt hij van mij een certificaat van bekwaamheid en volgend jaar ga ik weer naar hen toe. Zo werkt het.

Kneiterhard

Oud en Nieuw was een leuk feest. Lekker oliebollen en appelflappen eten, spelletjes doen aan tafel en lekker een paar biertjes drinken. En spectaculair vuurwerk, ook al was dat misschien wel de laatste keer want het liep op veel plaatsen in Nederland uit de hand met beschadigingen aan oog en gehoor, ruzie met bedreigingen en schade aan van alles.

Hoewel ik het vuurwerk zelf prachtig vind, maar dan eigenlijk alleen siervuurwerk hoog in de lucht, kan ik mij helemaal vinden in een vuurwerkverbod. In plaats daarvan kan er dan op pleinen een georganiseerd vuurwerk display afgestoken worden dat bediend wordt door professionele pyrotechnici. Ik vind dat zelf een goed idee en ik hoop de politiek in Den Haag ook.

En kom op jongens en meiden, je loopt echt niks mis hoor, het beste van Oud en Nieuw is de aanloop er naar toe, lekker in je huis met je familie met eten en drinken en een spelletje als je dat leuk vindt of anders de tv. Gelukkig Nieuwjaar.

Rotterdam is de eerste grote stad met vuurwerkverbod in 2020!

A Merry Lidl Christmas

In de Lidl mag je helaas niet fotograferen hoorde ik ze zeggen tegen een klant en dat vond ik jammer want dan hadden we kunnen zien hoe leuk de winkel was aangekleed voor Kerst. En dat gold speciaal voor dat ene filiaal in Amersfoort, in Vathorst waar het personeel extra hun best deed om er een Kerstfeestelijke tijd van te maken, zij verdienen zeker een compliment.

Natuurlijk stoorde het mij en vele andere Nederlanders deze Kerst dat ze bij Lidl dit jaar hadden vergeten dat het om het Kerstfeest ging en ze op de voorkant van de folder het woordje Kerst hadden weggelaten. Zoals je kan zien heb ik in dit blog die fout van hen hersteld.

Lees meer

Die eerste Kronkelroute

Het was de eerste Kronkelroute die ik samen met mijn vriend Pieter uit Zoetermeer reed en het was aan het begin van dit jaar ook het begin van een nieuw avontuur met een website en een hoop prachtige ritten door Nederland. Met ups en downs in Limburg, 177 kilometer van huis. En af en toe een beetje angstzweet maar samen met Christa liet ik ook dat achter mij.

Nederland heeft heel veel moois om te zien en als je wat langzamer rijdt dan zie je dat ook. In onderstaande Kronkelroute is dat de Meijepolder, lekker slingeren langs de rivier Meije door het dorpje Meije. Om vervolgens aan te komen op het eindpunt aan de Meijepolder (cryptisch). Klik op de link hieronder en geniet mee.

 

Pimpelmeesje

Kijk mij eens fluiten! Een Pimpelmeesmannetje zit in de boom voor mijn raam. Hij fluit naar een meisje één boom verder. Maar zij gaat met haar staartje naar hem toe zitten, ze fluit ook niet terug. Hey! Meisje! Fluit het Pimpelmeesmannetje. Maar zij fluit alleen terug: Zie je mij gaan, heb je soms gepimpeld of zo? Ik ben een Koolmeesmeisje. En weg is ze. Oh, flikker dan maar op ook en weg is ook het Pimpelmeesmannetje.

BROMMOBIEL – DE FILM, Televisie Première

Vorige week liet ik aan een jongen op een verjaardag het filmpje zien en hij riep enthousiast: “Is die nog niet op televisie geweest dan?” Dus zeg ik, speciaal voor jou ga ik dat regelen. Bij deze.

BROMMOBIEL FILMS presenteert met trots: de Televisie Première van BROMMOBIEL – DE FILM. Een Epische Reis met een brommobiel door Nederland van Zoetermeer naar Amersfoort. Een klassieker zoals nooit tevoren is vertoond.

Copyrights 2018, Leendert van Gemeren / Kronkelroutes.nl

Vathorst Boulevard

Binnenkort vieren we hier alweer de tweede kerst sinds we verhuisd zijn uit Zoetermeer. Het huis is voor het grootste deel fijn ingericht en lekker warm. De woonkamer op de eerste woonlaag vind ik helemaal het einde, ik hou echt van die plek.

Ons gezin is ook al helemaal gewend aan een ander plekje in Nederland met andere mensen om ons heen. Met mijn brommobiel kom ik op nieuwe plekken, Spakenburg of Garderen bijvoorbeeld, of Ermelo en Barneveld.

Lees meer

De donkere dagen

Meisje met mobiel in hand op de fiets, zonder verlichting x 3. Hockeyjongeren j/m zonder verlichting x 7. Man die oversteekt in het zwart, onverlicht. Man en vrouw in donkere kleding zonder reflectiestrepen of verlichting, zwarte hond zonder feestverlichting aan de halsband x 3. Meneer op snorfiets zonder verlichting turend op mobiel op rotonde x 1 (want niemand anders kan zó oliedom zijn). Fietser met alleen achterlicht die plotseling linksaf slaat voor je zonder handje uitsteken, donkere kleding, geen retroreflecterende materialen.

Met als triest dieptepunt een meisje dat in het donker bij de rotonde over de stoep zonder licht reed en zo gefocust was op haar mobiele telefoon dat ze bijna door mijn rechterportier reed toen ze de stoep af fietste waar ik stond te wachten op een paar fietsers die wel over het fietspad reden en gewoon opletten en verlichting aan hadden haal adem Leendert.