Bio

Mijn naam is Leendert en ik ben geboren in een oude portiekwoning in Rotterdam op 28 mei 1968.

Wie ben ik?

Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn zoals oude Engelse series op TV, All Creatures Great and Small en On the Buses bijvoorbeeld, mechanische horloges en antieke klok die je moet opwinden, bifocale brillen en ik draai graag langspeelplaten. Ik houd ook van glimmende dingen en draag graag veel ringen, kettingen en armbanden en zo.

Waar hou ik nog meer van?

Ik werk af en toe aan een ouderwetse modelspoorbaan, ik ben namelijk gek op oude modelspoortreinen, het liefste uit de sixties en seventies. Er komt in dit huis een mooie treinbaan en dat wordt de mooiste baan ooit. Maar ik heb er geen haast mee, het komt zoals het gaat.

Het moderne leven kan ik niet zo goed bijbenen en dat komt ook doordat ik ADHD heb. Ik vind dat niet erg, sommige mensen vinden mij raar en ik weet ook zelf wel dat ik een klein beetje excentriek ben maar dat geeft niets en ik kan er mee omgaan als jij mij ook een beetje vreemd vindt.

Wat schrijf ik?

Ik schrijf blogs en gedichten en deel hier op mijn website de dingen waar ik mij over verbaas, waar ik boos of verdrietig om word maar ook inspiratie voor blij zijn, enthousiasme en levenslust. Ik schrijf gedichten over het leven, mijn eigen ervaringen met mijn gezin, mijn geloof in God en de natuur en andere dingen. Ik ben ook gek op oude Engelse films waarin eigenlijk niet zo veel gebeurt zoals bijvoorbeeld To sir, with love (1967).

En verder?

Ik ben chronisch ziek, een tekort aan witte bloedlichaampjes zorgt voor een verminderde weerstand en mijn hart doet soms ook een beetje raar. Ik loop met een wandelstok want anders val ik om (artrose en oud bottrauma). Elke drie weken krijg ik een infuus om mijn bloed aan te vullen. Krijg ik dat niet dan word ik ziek en krijg ik longontsteking. De infusen zijn zwaar en ik val meestal na een paar uur al in slaap. Ik word dan wakker met schele hoofdpijn. Maar iedereen is lief voor mij op die dag en er is altijd wel iemand die mijn boterhammetjes voor mij smeert.

Infuus

Ik fotografeer graag, het liefst bloemetjes en beestjes. En ook wel portretjes van mijn vrouw en kinderen. Ik deed dat het liefst met een oude Nikon F4E maar ze verkopen bijna geen rolletjes meer en ging ik digitaal verder met een Nikon D3100. Ik ben gek op Bokeh (wazige achtergrondjes) en Macro foto’s, lekker met mijn neus er dicht bovenop. Sinds kort heb ik een Canon EOS 2000D, dat is wel even wennen, het liefste had ik mijn Nikon spullen weer terug.

Wat doe ik verder?

Ik vul mijn dagen met zorgen voor mijn lieve vrouw en kinderen, het koken van fantastische maaltijden en creativiteit. En wanneer ik kan, dan schrijf ik op wat in mij opkomt. Ik heb ook iets met Engeland. In mijn jonge jaren heb ik een paar jaar in Little Plumstead in Norfolk gewoond. Ik heb daar een fantastische tijd gehad, nog steeds schrijf ik veel in het Engels op deze website. Ik ben een enthousiast volger van Jezus, geloven in God is een heel belangrijk onderdeel van mijn bestaan.

Ik heb een paar hele goede vrienden, twee er van ken ik al sinds de eerste klas van de lagere school. Hoewel ik ze niet zo veel meer spreek, we hebben allemaal een groot gezin en zij hebben een drukke baan, zijn we toch altijd vrienden gebleven en ik heb ook een paar hele goede vrienden overgehouden aan mijn tijd in Engeland.

rotterdam-kootsekade-4a

Kootsekade 4A, Rotterdam. Het huis waar ik geboren ben.

Van jongs af aan opgegroeid in Ermelo op de Veluwe. Na een scholing op technisch gebied ben ik een beetje gaan zwerven qua baan en geografische positie, met als resultaat dat ik veel mensen en plaatsen gezien heb.

Ooit mijn huis, Old Hall, Little Plumstead England.

In mijn Delfts blauwe tijd kwam ik Christa tegen en ben sindsdien ook met haar getrouwd. Met haar hebben wij vier kinderen, Anouk (1997), Niels (1999), Liset (2001) en Joris (2005).

Kasteel Meijepolder. Hier woon ik tegenwoordig.

Zo, nu weet je al een hele hoop over mij, welkom op mijn website!

Leendert van Gemeren